INSPIRASJON - KURS - FOREDRAG
46 46 24 24

Anne Helene Gjelstad

17. oktober 2019 - kl. 10:00 - 17:00

Kurs i Adobe Lightroom Classic CC

Lær Lighroom Classic – et fantastisk program med mange muligheter og finesser.

Foto: Anne Helene Gjelstad

Velkommen til dagskurs Torsdag 17. oktober 2019

Adobe Lightroom Classic CC er et fantastisk program med mange muligheter og finesser og du tar raskt og enkelt bildene dine til et høyere nivå uten å måtte lære deg Photoshop som er et adskillig mer krevende program. Lightroom Classic er også en suveren rå-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. Selv bruker jeg begge programmene daglig i mitt arbeide som fotograf. I Lightroom Classic holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. Vi går gjennom programmets forskjellige moduler, verktøy og funksjoner og ikke minst setter vi opp programmet slik at det fungerer optimalt.

På kurset redigerer vi flere typer bilder som landskap, eksteriør, HDR, panorama og portrett. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, svart/hvitt og toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m. Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter, og i Lightroom 5 og nyere er dette mulig. Vi gjør dette sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Lightroom har mange innebygde presets og jeg har samlet linker til en del fine, gratis presets som dere får i forkant av kurset. Vi går gjennom hvordan vi lager våre egne presets, også for hud-retusj. Vi går også gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring.

Tidspunkt

👥 Antall plasser: 16 stk.
🚩 Dronning Eufemias Gate 12, 0191 Oslo
🗓 Torsdag 17. oktober 2019
🕜 10:00 – 17:00
💳 Kursavgift: kr. 1.950,-

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Kurset holdes torsdag 17. oktober kl. 10 – 17 hos Foto.no i Barcode, Bjørvika, Dronning Eufemias Gate 12 i Oslo. Kursavgiften er kr 1.950,- og inkluderer fyldig kompendium på ca 25 sider, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Du må ha med egen laptop med Lightroom Classic CC (NB! Ikke Lightroom CC) installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjon kan lastes ned på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

PÅMELDING & KANSELLERING
Maksimumsantall er 16. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Anne Helene Gjelstad

Anne Helene Gjelstad er en prisbelønnet, internasjonalt anerkjent fotograf som jobber både med private kunder og for magasiner, bøker og næringsliv. Hun har studio på idylliske Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Her holder hun også kurs og tilbyr privatundervisning i fotografering og redigering i Lightroom Classic og Photoshop. Anne Helene er kåret til Årets Portrettfotograf i Landskonkurransen 2017 og hun fikk gull i portrett i Landskonkurransen 2018. Hennes bilder er bl.a. vist i Kinas nasjonale kunstmuseum i Beijing og i Parlamentet og Museet for moderne kunst i Estland.

Anne Helene Gjelstad

Påmelding

Fyll ut alle felt i skjema og trykk "Meld meg på".

Lightroom Classic CC med Anne Helene Gjelstad

Ja, jeg har lest info om påmelding/kansellering (til venstre)

Ja, jeg godtar personvernerklæringen

*påkrevd felt

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other