INSPIRASJON - KURS - FOREDRAG
46 46 24 24
Everglades

USA • 23. – 30. november 2019

Bli med Foto.no og Nikon Ambassadøren Roger Brendhagen til Everglades National Park – sør i Florida og fotografere det rike dyrelivet og den fantastiske naturen. På denne reisen skal vi utforske store deler av dette unike området – både til fots og med båt.

Everglades varierende dyreliv gir oss mulighet til å fotografere alt fra alligatorer, slanger og rådyr til vaskebjørner, otere og skilpadder. Har du riktig flaks så kan du også se den sjeldne Florida-panteren der den lusker seg frem i den tette vegetasjonen Everglades har også et rikt fugleliv med over 350 forskjellige arter, slik som hegrer, gamer, kolibri, ibis, rosa skjestork og slangehalser. Vi kommer også til å besøke Big Cypress National Preserve» med sine nesten utenomjordlige landskap med mosebefengte sypresstrær som stikker opp av våtmarkene og der både de hvite egretthegrene og alligatorene glir stille forbi. Mot slutten av reisen tar vi oss opp til Fort Myers og ti den vakre øyen Sanibel Island der vi skal utforske det vernede våtmarksområdet Ding Darling med sitt rike dyreliv. Roger er med på hele reisen for å gi tips, råd og personlig oppfølging slik at du skal kunne utvikle deg best mulig som fotograf.

Reisens høydepunkter:

 • Fotografer Everglades rike dyreliv.
 • Et fugleparadis med over 350 ulike arter.
 • Telte ute på en sandbank på Ten Thousand Islands.
 • Fotografere delfiner og sjøkuer fra båt i solnedgang.
 • fotografere gigantiske alligatorer på nært hold.
 • Oppdagelesereise i mangroveskogen ved soloppgang.
 • Stillegående ferd gjennom våtmarkene i en pole-boat.
 • Medvirkning av naturfotografen Roger Brendhagen.
 • Bilderedigering og vurdering av dine bilder.
Foto.no

FOTOGRAF

Roger Brendhagen er født i Oslo men bor i dag i Nykroppa, ved Filipstad i Sverige. Roger har i de seneste 15 årene jobbet som naturfotograf på heltid, etter og ha jobbet som journalist i fem år. Med over 250 reisedager i året har Roger hela verden som sin arbeidsplass og han har reist og fotografert i alt fra Mongolia til India og Afrika. Han har vært Nikon ambassadør de siste 11 årene, og er en attraktiv foreleser – og holder mellom 80 og 100 foredrag i året. Roger er medlem i Norske Naturfotografer/NN. Han er også en kjent for sine workshops og foto-reiser. Roger har ledet foto-reiser rundt om i verden, blant annet til Sri Lanka, Mongolia og India. På sine workshops på Dovrefjell har Roger gjennom årene hatt over 700 deltagere. www.brendhagen.com

Roger Brendhagen - Foto.no

ROGERS OPPGAVER UNDER WORKSHOPEN

På samtlige av våre workshops medvirker det alltid en kjent og dyktig fotograf, hvis oppgave er å agere foto-vert og hjelpe deg til å bli en bedre fotograf. For å gjøre dette på best mulig måte kommer du til å få hjelp av Roger både før – under og etter workshopen.

FØR. Vi vil gjerne at du sender, sammen med portrettbilde, tre til fem bilder som representerer deg som fotograf. Dette gjør det det lettere for Roger og tilpasse veiledningen og fototipsene til deg, slik at du på best mulig måte kan utvikle deg som fotograf ut fra dine egne forutsetninger.

UNDER. Under Rogers ledelse kommer vi til å bruke mye tid til å fotografere ute i felt. Det gir også mange muligheter for individuelle fototips og praktiske råd innen kamerateknikk og kamerainnstillinger. Roger kommer også til å holde inspirerende foredrag for å gi deg nye idéer for din fotografering. Vi kommer også til å jobbe litt med bilderedigering.

STEDER VI SKAL BESØKE

EVERGLADES NATIONAL PARK

Everglades National Park ligger bare en times bilreise fra kjas og mas i Miami, men det virker som vi er på en hel annen planet når man vel kommer dit. Parken omfatter 1,5 millioner hektar av tropiske og subtropiske miljøer med et av verdens mest varierende økosystem. Med bakgrunn av dette grunnla kongressen Everglades som nasjonalpark i 1934. Parken har senere blitt utsett International biosfærereservat og er en våtmark av internasjonal betydelse som også har havnet på Unescos verdensarvliste. Parken har et uovertruffet landskap bestående av en stor variasjon av vekster og biotoper som gir en fristed for utrydningstruede arter, inklusive den store amerikanske krokodillen, panteren og Floridas sjøkuer. Både i luften, på bakken og i vannet i Everglades finnes det levende underverk. Blandingen av vekst – og dyreliv er unik og i denne fantastiske villmarken finns det mer enn 700 planter og over 350 fuglearter.

BIG CYPRESS PRESERVE

Big Cypress National Preserve er et 729 000 hektar stort område med myrdrag og sypress-skoger – og er hjemmet til et stort mangfold av ville dyr, inklusive den skye Florida-panteren. Miljøet ligner litt på det vi finner i Everglades men her finner vi også de oversvømmende skogene fylt med store sypresstrærne. Da Everglades National Park ble grunnlagt i 1947, var det meningen at Big Cypress skulle være en del av nasjonalparken, men ettersom grunneierne av området ikke ble kjøpt ut, ble ikke området innlemmet i parken. I de siste 150 årene har Big Cypress vært et hjem – og tilfluktssted for flere av de amerikanske indianerstammene, slik som Miccosukee-stammen og Seminole-stammen i Florida, samt tidige europeiske bosettere. Du kan fortsatt finne etterkommere av disse her i dag.

SANIBEL ISLAND & FORT MYERS BEACH

Sanibel Island er en karibisk perle rett utenfor Fort Myers Beach. To tredjedeler av øya er vernet, inklusive de 6400 hektarene som kallas J.N. «Ding» Darling National Wildlife Refuge. Her finnes omlag 245 fuglearter, og har man flaks vi man kunne se Florida «big five» når det gjelder marine dyr: sjøku, alligator, havsskillpadde, delfin og hai. Til forskjell fra de fleste barriereøyene utenfor Florida, strekker Sanibel Island seg øst/vest i motsetning til de nord-syd, noe som gjør at havstrømmene kommer inn både fra nord og syd. På grunn av den uvanlige geografien av øyas kystlinje, skylles store mengder med vakre skjell inn på strendene. Spesielt etter høyvann og etter en storm.

PROGRAM

Fly til Miami på egenhånd. Da mange foretrekker å reise på egenhånd har vi valgt å ikke inkludere flyreisen i prisen. Ønsker du hjelp med å booke flybilletter hjelper vi deg selvfølgelig med dette.

LØRDAG 23. NOVEMBER 2019

Vi samles på flyplassen i Miami på ettermiddagen. Her møtes du av Roger og en guide fra Zoom Fotoresor. Vi tar oss videre ned til Florida City som ligger cirka en time sør for Miami. Her sjekker vi inn på vårt hotell og spiser en felles velkomstmiddag. (M)

SØNDAG 24. NOVEMBER 2019

Vi reiser ut til Everglades National Park tidlig på morgenen for vårt første besøk i Floridas villmark. Hovedveien inne i parken strekker seg 60 kilometer ned til Flamingo, et lite samfunn, bygd over restene av en fiskelandsby fra begynnelsen av 1900-talet. En endeløs prærie av gult gress og tørre sypresstrær strekker seg ut langs veien – og vi svinger av mot et område som kalles Pahayokee. Veien ut dit kan være som en juvel tidlig på morgenen, rett før solen titter opp i horisonten. Vi vandrer ut på oppbygde trebroer over sumpområdet, der vi får se dette fantastiske landskapet og fotograferer mens de første solstrålene kaster sitt første lys over oss. Vi tar oss videre til Anhinga trail der vi skal treffe de amerikanske alligatorene for første gang. Dette urtidsyret er et av de eldste rovdyrene på jorden og det finnes omlag en million av dem bara i Florida.

Vi kommer også til å få mulighet til å komme på nært hold – og fotografere hegrer, slangehalser og mange andre arter som her i Florida er ganske lett å komme inn på. Under dagen fortsetter vi å utforske mange små sideveier mens vi fortsetter ned mot Flamingo. Vi stopper på en dertil egnet plass og inntar vår medbrakte lunsj. Deretter skal vi fotografere det rike dyrelivet og gå korter vandringer ut til gode fotoplasser. Har vi flaks så kommer vi til å se de store sjøkuene som svømmer rundt i vannet. Etterhvert setter vi nesen nordover igjen. Vår siste mål for dagen er å fotografere solnedgangen før mørket senker seg over våtmarkene. Vi spiser så en felles middag i Florida City før det er tid for en velfortjent søvn. (F, L, M)

MANDAG 25. NOVEMBER 2019

Vi reiser ut i nasjonalparken tidlig på morgenen for å fotografere dyrelivet i det mye morgenlyset. Når vi føler oss klare reiser vi tilbake til hotellet for en god frokost før vi reiser nordover – og inn det sentrale Everglades via Tamiami Trail. Everglades skjønnhet synes ikke alltid på overflaten. Spesielt ikke om en reiser raskt igjennom området. Men stopper en opp langs det tilsynelatende «døde» landskapet og tar seg tid – så merker en at det er et boblende liv. Store deler av dagen blir brukt langs Loop Road, som er en vakker vei omgitt av en tett vegetasjon hvor det myldrer av liv. Når som helst kan det komme opp en skilpadde vandrende over veien. Vi kan se skarven som tørker sine store vinger på en stokk ute i vannet – og et titalls alligatorer som lurer under vannflaten. Fotomulighetene er mange langs denne strekningen. Også denne dagen nyter vi medbrakt pikniklunsj.

Etter lunsj er det tid for en ny vandring. Avhengig av vannstanden så følger vi en sti gjennom våtmarken slik at vi kommer lengre inn i sumpen – i det som kalles «backcountry». Der kan vi fotografere de vakre omgivelsene som flankeres av dvergsypresstrær – der en og annen egretthegre leter etter føde mellom trærne. Vi forsetter videre mot Florida city og på kvelden spiser vi en god middag sammen på en lokal restaurant. (F, L, M)

TIRSDAG 26. NOVEMBER 2019

Denne morgenen tar vi oss ut på vannet i sumpen – i en såkalt ”pole boat”. Stille som mus glir vi frem over den speilblanke vannoverflaten – som innimellom brytes av luftbobler fra en alligator som svømmer under båten, eller vi ser en vader som leter etter mat langs vannkanten. På denne fredfulle båtturen er det våre guider som dytter oss fremover ved hjelp av lange påler – i stedet for bråkete båtmotorer. Derfor er det store sjanser for å fotografere våtmarkens ville dyr som våkner til liv på morgenen. Etter en lunsj på den klassiske «Joanie’s Blue Crab Café» fortsetter vi å utforske – og fotografere Big Cypress Preserve.

På kvelden er det tid for nok enn tur ut i sumpen – og denne gangen hopper vi opp i de høye ”swamp buggy”, som er en spesialbygget kjøretøy med store dekk som kan kjøre i sumpen. Vår guide kommer å vise oss mye av Everglades flora og fauna. Solnedgangen i Everglades kan være kraftfull og dramatisk – men med hjelp av det høye kjøretøyet får vi en god høye over landskapet. Etterpå reiser vi tilbake til Florida City de vi spiser middag på egenhånd. (F, L)

ONSDAG 27. NOVEMBER 2019

I dag kommer vi til å utforske Fakahatchee Strand og Big Cypress Presevre der vi skal gå på «boardwalks» rett inn i sumpen. Har vi flaks kommer vi til å hekkende hvithodeørner, alligatorer, slanger, ulike vadefugl og til og med hjort. Her hat det også vært sett Floridapanter så det gjelder å ha øynene åpne! Senere kommer vi til å besøke Jack, vår lokale guide fra gårsdagens utflukt. Han har en samling av Everglades ulike reptiler. Vi får være med når han forer enorme pytonslanger og alligatorer – og vi kan få noen reale nærbilder av disse dyrene. Vi kommer også til å ha en gjennomgang av Roger der vi skal redigere bilder og få bildekritikk. Før solnedgang reiser vi ut med båt til det vakre «Ten Thousand Islands-området» som er et enormt øy-rike omkranset av mangroveskog. Vi glir frem mellom øyene og fotograferer mange forskjellige fugler. Har vi flaksen på vår side får vi se delfiner som leker i vannet – i tillegg til å få kunne se store kolonier med pelikaner og hegrer i det gylne kveldslyset. Når det begynner å mørkne reiser vi videre mot en restaurant for kveldens middag. (F, M)

TORSDAG 28. NOVEMBER 2019

På morgenen sjekker vi ut fra vårt hotell før vi fotograferer i området rundt Big Cypress Preserve. Alternativt reiser vi ut til «Ten Thousand Island-området» for å prøve å fange morgenlyset på nytt. Siden kjører vi noen timer nordover til Fort Myers Beach der vi skal bo de to neste nettene. Underveis stopper vi for å spise en lettere lunsj, før vi skal utforske den vakre paradisøyen Sanibel Island og dens utrolige naturreservat «Ding Darling» som dekker halve øyens overflate.. Sanibel er et verdenskjent fugleparadis og her kan vi møte pelikaner, rosa skjestorker, hvithodeørn, snøhegrer, isfugler og mange andre arter. Langs de hvite strendene kan vi finne flotte skjell som har blitt skylt opp fra havet. Når vi kjenner oss klare med Sanibel Island er det tid for å innta middagen, før vi skal arbeide litt med bilderedigering sammen med Roger, og se litt på bildene fra turen. (F)

FREDAG 29. NOVEMBER 2019

På morgenkvisten tar vi oss ut til Bunche Beach for å fotografere soloppgangen. Her kan du føle deg fri til å vandre på egenhånd og fotografere fuglelivet. Du kan gå rundt å finne nye vinkler – eller legge deg ned på stranden og leke med et lavt perspektiv. For å komme tett på fuglelivet i Florida så behøver du ikke å sitte å trykke inne i et fotoskjul – noe som gir en stor frihet til deg som fotograf. Vi legger opp resten av dagens program etter nærmere ønskemål. Vi kan fotografere prærieugler ved Cape Coral, spane etter reptiler i «Audubon’s Corkscrew Swamp Sanctuary» eller finne mystiske landskap i «Six Mile Cypress Slough Preserve». Mulighetene er uendelige.

På kvelden reiser vi ut på et lite båtcruise, for å oppleve den siste underbare solnedgangen på denne turen. Vi kommer til å utforska bukten utenfor Fort Myers Beach og har vi flaks kan vi se Sanibel Islands ”big five”. Etter båtturen er det tid for en trivelig avslutningsmiddag, der Roger kommer til å kåre reisen beste bilde som går videre i Zooms fotokonkurranse, ”Årets Bild 2019”. (F, M)

LØRDAG 30. NOVEMBER 2019

Etter en spannende uke rundreise i Everglades våtmarker er det på tide å sette nesen hjemover. Etter frokost reiser vi tilbake til flyplassen i Miami. Veien til flyplassen går «rett igjennom» Everglades – og ser vi noe interessant langs veien tar vi noen spontane fotostop. Når vi kommer til flyplassen så er det videre transfer til Norge på egen hand. (F)

BOSTEDER

FLORIDA CITY: Best Western Gateway to the Keys***

Dette hotellet ligger bare femten minutter fra Everglades National Park og har moderne rom med minikjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og kaffetrakter. De har også gratis wi-fi og plasma-tv med kabelkanaler. Hotellet tilbyr et utendørs svømmebasseng og boblebad. De har et eget vaskeri og resepsjonen er døgnbemannet.

Les mer…

EVERGLADES CITY: Ivey House Bed & Breakfast**+

Dette trivelige bed & breakfast ligger mitt i Everglades, ca 10 minutters kjøring fra mange flotte fotoplasser. Rummen på The Ivey House Bed and Breakfast har luftkondisjonering og kjøleskap. Her finner vi også et utendørs svømmebasseng. De har også et vaskeri, gavebutikk og en restaurant.

Les mer…

FORT MYERS BEACH: Lani Kai Island Resort***

Lani Kai Island Resort ligger i hjertet Fort Myers Beach, mitt på stranden. Alle rommene har en egen ballkong med en fantastisk utsikt ut over det blåe vannet og de hvite sandstrendene. Hotellet tilbyr alle bekvemmeligheter på rommene og de har også gratis WiFi. I tillegg har de restaurant, svømmebasseng og bar.

Les mer…

PRIS

Pris for Foto.no og Interfoto-kunder samt medlemmer: SEK 28.500:-  Kode: Foto.no

For alle andre: SEK 29.800:-

Prisen inkluderer:

 • Transport til og fra flyplassen.
 • Overnatting i delt dobbeltrom.
 • Måltider (F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag) i følge program.
 • All transport med minibuss.
 • Båtturer på reisen.
 • Inngangsbilletter.
 • Medvirkning av Roger Kuljunlahti Brendhagen på hele reisen.
 • Workshops av Roger Kuljunlahti Brendhagen på reisen.
 • Medvirkning av en reiseleder fra Zoom Fotoreiser.
 • Hotell- og andre lokale skatter og avgifter.
 • Reisedokumenter og annen praktisk reiseinformasjon i forkant av reisen.

Priset inkluderer ikke: 

 • Fly til Miami.
 • Enkeltromstillegg: SEK 4.900
 • ESTA-Visumkostnad til USA.
 • Drikke til maten.
 • Kostnader av personlig karakter som klesvask, telefonsamtaler etc.
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Se ”Hvert å vite”.

FLY

Om du/dere ønsker hjelp med booking av fly til USA bistår vi mer en gjerne med dette. Du er velkommen til å ringe oss på telefon +46 470 466 40 eller e-post: info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgruppe: Fotointeresserte som vil utvikle sine kunnskaper i dyr – og naturfotografering.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Systemkamera, teleobjektiv minimum 400mm samt vidvinkelobjektiv for eksempel 24mm eller mindre. Om mulig ta med en Laptop med redigeringsprogrammene Adobe Photoshop eller Lightroom.

Øvrig: For mer Information om Zoom Fotoresor, leverandørsvillkår etc. se vår webbsida under ”Øvrig”.

Dollarkurs: USD 9.10

 BOOKING

Du booker denne reisen gjennom å klikke på knappen nederst eller gjennom å ringe oss på telefon +46 470-466 40.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other