INSPIRASJON - KURS - FOREDRAG
46 46 24 24

Anne Helene Gjelstad

3. - 4. november 2019 - kl. 09:00 - 17:00

Workshop i Fine Art Portrett

Workshop i fotografering og redigering av Fine Art portretter – Ta bildene til et nytt nivå med styling, makeup, lyssetting, fotografering og redigering.

Foto: Anne Helene Gjelstad
Foto: Anne Helene Gjelstad
Foto: Anne Helene Gjelstad

I samarbeid med Foto.no, avdeling Interfoto gjentas suksessen og vi har satt opp nok en workshop i fotografering og redigering av Fine Art portretter. Anne Helene Gjelstad viser deg hvordan hun poserer modeller og velger styling, og viser lyssetting og redigeringsteknikker som hun bruker for å skape sine maleriske, premierte portretter. For Gjelstad er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og hun er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Photoshop. Trenger du grunnleggende opplæring i Photoshop, ta en titt HER

SØNDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er egentlig et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av Gjelstads Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen hennes frem til de ferdige bildene. Anne Helene viser hva hun har gjort, hvilke teknikker hun har brukt og hva hun ønsker å uttrykke.

Som mange vet er hun også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før hun tok ny utdanning til fotograf. For Anne Helene faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og hun vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Anne Helene vil vise hvordan vi kan lage våre egne bakgrunner og endre disse i Photoshop, hvordan fotografere teksturer og søke dem opp på nettet. Hun vil også vise og fortelle om hvordan og hvorfor hun bruker teksturer i Fine Art portrettene sine.

Etter lunch kommer hennes to flotte modeller og den dyktige stylisten Corinne Alice som vil tipse oss om gode produkter og vise hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Vi sørger selvsagt for flott styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker Gjelstad aller best å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som hun intuitivt søker. I våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset ved bruk av ledlys og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av refleksskjerm inngår selvsagt i dette. Og ikke minst; Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth blir med oss under fotograferingen og sørger for at vi får det aller beste lyset på enklest mulig måte.

Hjemmelekse: Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.

MANDAG Anne Helene redigerer et par av sine bilder fra workshopen som begynner med fremkalling av råfiler i Adobe Lightroom Classic og Capture One. Hun viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Og vi går gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. Blir det tid jobber deltakerne med sine egne bilder de siste timene og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

Tidspunkt

👥 Antall plasser: 10 stk.
🚩 Drammensveien 130 C-14, 0277 Oslo
🗓 Søndag 3. november – mandag 4. november 2019
🕜 09:00 – 17:00
💳 Kursavgift: kr. 6.500,-

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:
Kurset holdes søndag 3. og mandag 4. november kl. 9 – 17 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Kursavgiften er kr 6500 og inkluderer innføring i makeup for foto med stylist, to flotte modeller, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions, rabattkoder på redigeringsverktøy, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Du får også rabatt hos Fotocare verksted som holder til i samme bygg som Interfoto: Lever inn kameraet ditt når du er på kurs og få det renset på dagen. Fotocare spanderer ekspress-kostnaden.

Undervisningen i redigering foregår på storskjerm og i Photoshop CC 2018, Lightroom Classic CC og Capture One. Du må ha med egen laptop. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må kunne basis redigering, masker og lag – vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Undervisningen foregår i Photoshop 2018. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Ta gjerne med en portrett-linse som 50 mm, 85 mm og 105 mm om du har og gjerne et fotostativ. Det gir en egen ro og kontroll å bruke stativ til Fine Art portretter og vi trenger heller ikke skru opp ISOen så mye som vi ofte ellers må når vi lyssetter med ledlys.

PÅMELDING & KANSELLERING
Maksimumsantall er 10. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Anne Helene Gjelstad

Anne Helene Gjelstad er en prisbelønnet, internasjonalt anerkjent fotograf som jobber både med private kunder og for magasiner, bøker og næringsliv. Hun har studio på idylliske Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Her holder hun også kurs og tilbyr privatundervisning i fotografering og redigering i Lightroom Classic og Photoshop. Anne Helene er kåret til Årets Portrettfotograf i Landskonkurransen 2017 og hun fikk gull i portrett i Landskonkurransen 2018. Hennes bilder er bl.a. vist i Kinas nasjonale kunstmuseum i Beijing og i Parlamentet og Museet for moderne kunst i Estland.

Anne Helene viser deg hvordan hun poserer modeller og velger styling, og viser lyssetting og redigeringsteknikker som hun bruker for å skape sine maleriske, premierte portretter. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Photoshop.

Anne Helene Gjelstad

Påmelding

Fyll ut alle felt i skjema og trykk "Meld meg på".

Fine Art fotografering med Anne Helene Gjelstad

Ja, jeg har lest info om påmelding/kansellering (til venstre)

Ja, jeg godtar personvernerklæringen

*påkrevd felt

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other