INSPIRASJON - KURS - FOREDRAG
46 46 24 24

Vika kino • 21. september 2019

Zoom Fotoreiser og Foto.no/Interfoto er stolte av å kunne invitere til Oslo Fotodag – en inspirerende dag med noen av Norges mest kjente fotografer. Vi får besøk av både Audun Rikardsen, Jonas Bendiksen og Arnfinn Johansen, som vil holde spennende foredrag, signere bøker og svare på spørsmål om fotografering og om reisene de har gjort. Du får også mulighet til å besøken messen og får gode rabatter og messepriser fra mange leverandører i bransjen. Her treffer du også Zoom Fotoreiser og Foto.no/Interfoto som begge kommer til å ha gode messetilbud.

Denne dagen vil tilby mengder med inspirasjon, kunnskap og eksperttips for alle fotointeresserte. Nedenfor kan du lese mer om foredragsholderne, utstillerne og kjøpe billett til denne denne inspirerende fotodagen.

Billetter til foredragene

Grip muligheten til å høre på noen av de beste fotografene og oppdag nye fotoprodukter blant våre utstillere.

Billettpris alle arrangementer: kr. 500,-

NB! Kun fotomessen: Gratis 

Erik Faarlund – Fotodagens konferansier

Erik har vært 15 år i bransjen, og jobbet det meste av tiden som redaktør for ulike nettsteder som Akam.no og nå Foto.no hvor du blant annet møter ham i butikken. Han bærer tittelen «Nerd» med stolthet og prøver så godt han kan å leve opp til den.

Program

09:00  Fotodagen åpner. Utstillerne er på plass hele dagen.

10:00  Mats Alfredsson. Foredrag: Street walk
10:40  Mats svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

11:00  Ulla Lohmann. Foredrag: Hvordan bli en eventyrfotograf
11:40  Ulla svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

12:00  Lunsjpause

13:15  Serkan Günes. Foredrag: Min måte å fotografere landskap på
13:55  Serkan svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

14:15 Arnfinn Johansen. Foredrag: Naturfotografering i Maasai Mara
14:55  Arnfinn svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

15:15  Jonas Bendiksen. Foredrag: En visuell historieforteller
15:55  Jonas svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

16:15  Audun Rikardsen. Foredrag: Kreativ i vann
16:55  Audun svarer på spørsmål og signerer bøker. Mulig å besøke stands og utstillinger.

17:15  Fotodagen avsluttes

Leverandørstands

Det er gratis adgang om du bare vil besøke utstillerne og ikke skal oppleve fotografenes foredrag.

I løpet av dagen har du mulighet til å treffe representanter for ulike aktører i bransjen. I tillegg har mange av våre leverandører spesielle tilbud. På denne siden kan du se noen av tilbudene som Foto.no tilbyr i løpet av messeuken og på Oslo Fotodag.

OPPLEV DISSE FOTOGRAFENE

AUDUN RIKARDSEN – Naturfotograf

Audun har blitt verdensberømt for sine bilder, der han med kreative bildeideer og teknikker har tatt fotografering til et nytt nivå. Opp gjennom årene har han vunnet en rekke meget prestisjefylte priser. Blant annet er han utnevnt til Wildlife photographer of the year i National History Museums prestisjetunge konkurranse.

Foredrag: Audun vil fortelle om forberedelsene og de hundretalls timene har legger ned for å få et perfekt bilde – ofte et bilde som kombinerer elementer både over og under vann. Denne typen 50/50-bilder har gjort Audun verdensberømt og gitt ham en lang rekke internasjonale priser.
Tid: kl 16:15

Fotografens hjemmeside

JONAS BENDIKSEN – Nat Geo fotograf

Norske Jonas Bendiksen begynte sin karriere allerede som 19-åring som intern hos Magnum Photos Londonkontor før han dro til Russland for å jobbe selvstendig som fotojournalist. Bendiksen har mottatt en rekke priser, inkludert 2003 Infinity Award fra International Center of Photography i New York samt førsteprisen i Picture of the Year International Awards.

Foredrag: I Bendiksens foredrag får vi høre historiene bak hans kreative prosess, og hvordan han har kommet frem til hoveddrivkraften bak arbeidene hans – den fotografiske historien. For Bendiksen handler ikke fotografi bare om å fange spennende motiver, men å bruke fotografiet til å utforske alle spørsmål man har i livet.
Tid: kl 15:15

Fotografens hjemmeside

ULLA LOHMAN – Eventyrsfotograf

Ulla jobber fast for kjente publikasjoner og kringkastingsselskaper som National Geographic, GEO, BBC og Red Bull Media. Bildene hennes var utstilt på anerkjente Visa pour l’Image og henne Multivisions Shows engasjerer mennesker over hele verden. Ulla har publisert en coffee-table-bok om Dolomittene for National Geographic og en tekstbok om å realisere drømmene sine. Hun er ambassadør for Canon, Eizo og Manfrotto.

Foredrag: I «Ulla’s Multivision-show» tar hun deg med på en reise hvor hun forteller om hvordan hun ble en kjent fotograf – med oppdrag for Nat Geo, Red Bull, New York Times og BBC. Hun deler historien om sitt første oppdrag for National Geographic Magazine – og hvordan hun fortsatte å jobbe med sin drøm om å rappellere ned i en vulkan der ingen før hadde vært!
Tid: kl 11:00

Fotografens hjemmeside 

ARNFINN JOHANSEN – Wildlifefotograf

Arnfinn Johansen er naturfotografen som viser oss naturens magi med bildene sine. Han kommuniserer stemninger og lar bildene fortelle sin egen historie. Noen av hans sterkeste bilder viser dyr og fugler i sitt naturlige miljø, ofte i kombinasjon med en ren komposisjon der det også gir plass til miljø og landskap. Arnfinn har vunnet et stort antall priser, blant annet Nordic Nature Photo Contest og nå sist European Wildlife Photographer of the Year.

Foredrag: Arnfinn vil vise bilder fra det verdenskjente naturreservatet Maasai Mara i Kenya og gi både fototips og praktiske tips om hvordan man skal få mest mulig ut av en slik fotoreise i Afrika. Han vil også vise bilder fra sitt prosjekt med fotografering av ville løver med vidvinkel.
Tid: kl 14:15

Fotografens hjemmeside

SERKAN GÜNES – Landskapsfotograf

Serkan er landskapsfotografen med naturen som motiv. Han viser naturens variasjonsrike landskap i stort og smått. Bildene karakteriseres av han særegne måte å jobbe med lys, noe som har har blitt hans kjennemerke. Serkan har som første svenske vunnet det presisjefylte ’Eric Hosking Award’ som hvert år deles ut av BBC Wildlife.

Foredrag: Serkans foredrag skal handle om hvordan han fotograferer landskap, om hans spesielle bildespråk og ideer om komposisjon. Han vil også gi en del interessante tips for hvordan du skal utvikle deg til å bli en bedre landskapsfotograf.
Tid: kl 13.15

Fotografens hjemmeside

MATS ALFREDSSON – Gatefotograf

Mats Alfredsson er en internasjonal gatefotograf, foreleser og workshopleder. Lidenskapen hans er å dokumentere menneskers gjøremål. Alltid spontant og uten å arrangere. Bildene gjenspeiler de små hendelsene i offentlige miljøer. Små, raske fortellinger som i de fleste tilfeller ikke legges merke til. Stilen hans er oftest å være så nær at det føles som du selv er mitt i hendelsen.

Foredrag: I Mats foredrag Streetwalk, forteller han oss om hva det er som driver ham til å fotografere ukjente mennesker på gata, puber, kafféer og andre offentlige steder. Er det i det hele tatt lovlig å gjøre det? Men først og fremst kommer Mats å overbevise oss om hvorfor det er nødvendig å fotografere og dele denne typen bilder.
Tid: kl 10:00

Fotografens hjemmeside

Velkommen på årets mest inspirerende fotoevent!

STED: Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

DATO: 21. september • kl. 09:00 – 17:15

Vinn billetter til Oslo Fotodag 21. september!

Del dine egne favorittbilder på Instagram og vær med i trekningen av to billetter hver uke fram til høstens store fotoevent.

For å være med i trekningen må bildene dine tagges med @fotodotno og hashtaggen #oslofotodag

Oslo Fotodag er et must for alle fotointeresserte. Her vil du treffe fotografer og fotointeresserte fra inn- og utland, høre inspirerende foredrag, oppleve de siste nyhetene fra de viktigste leverandørene og kunne slå til på gode messetilbud.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other