INSPIRASJON - KURS - FOREDRAG
46 46 24 24

Anne Helene Gjelstad

7. november 2019 - kl. 10:00 - 17:00

Kurs i redigering av portrett

Et kurs for deg som vil lære å ta portrettene dine til et nytt nivå på en naturlig og fin måte.

Foto: Anne Helene Gjelstad

Velkommen til dagskurs Torsdag 7. november 2019

Anne Helene har nå laget et nytt kurs retusj av portrett for fotografer; et kurs for deg som vil lære å ta portrettene dine til et nytt nivå på en naturlig og fin måte. Ofte er målet med hennes redigeringer at personen på bildet skal se ut som seg selv på en god dag, og dette kurset vil fokusere på akkurat dette. Dette er altså ikke et kurs i high-end beauty-retouch og du må kunne basis bilderedigering i Adobe Photoshop for å delta.

Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på det samme bildet. Redigeringen starter i Adobe Lightroom Classic og vi gjør så mye vi kan her før vi åpner bildet i Photoshop. Du lærer å analysere bildet og lage en plan for redigeringen, dette for unngå å gå altfor mye inn i detaljene, gjøre for mye eller å glemme noe underveis. Alt vi gjør er selvsagt non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt. Dette er viktig slik at vi hele tiden kan gå tilbake, sjekke utgangspunktet og unngå å overdrive redigeringen. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes samt hvor og hvordan legge fokuset i bildet mm.

Anne Helene deler alle teknikker hun kan, viser deg hvordan hun redigerer bildene sine og forteller hvorfor hun gjør akkurat det hun gjør. Vi jobber med forskjellige teknikker for hudretusj og fjerner distraksjoner med clone, heal og patchtool. Og vi går gjennom Frequecy Separation som deler bildet opp i tekstur- og fargelag, en fantastisk teknikk som åpner for en rekke muligheter på en relativ enkel måte, når man først forstår å utnytte prinsippene.

Du vil lære å jevne ut hud og skape maleriske effekter med dodge & burn og redigere hår, øyne, påkledning og bakgrunn slik at helheten i bildet blir bra. Vi vil også gå gjennom liquify av hår og kropp, etterbelysning og stemning, forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping. Vi vil også snakke om bruk av actions som letter mange av redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde, og som kursdeltaker vil du vil få noen av mine actions som jeg bruker på bildene mine.

Tidspunkt

👥 Antall plasser: 16 stk.
🚩 Dronning Eufemias Gate 12, 0191 Oslo
🗓 Torsdag 7. novemeber 2019
🕜 10:00 – 17:00
💳 Kursavgift: kr. 1.950,-

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Kurset holdes torsdag 7. november kl. 10 – 17 hos Foto.no i Barcode, Bjørvika,  Dronning Eufemias gate 12 i Oslo. Kursavgiften er kr 1.950,- og inkluderer kompendium, Photoshop actions, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Du må ha med egen laptop med Photoshop installert. Undervisningen foregår i Photoshop 2018. Du bør ha Photoshop på engelsk da det ikke blir anledning til å bruke andres tid på hva ting heter på norsk og hvor de befinner seg. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

PÅMELDING & KANSELLERING
Maksimumsantall er 16. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

Anne Helene Gjelstad

Anne Helene Gjelstad er en prisbelønnet, internasjonalt anerkjent fotograf som jobber både med private kunder og for magasiner, bøker og næringsliv. Hun har studio på idylliske Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Her holder hun også kurs og tilbyr privatundervisning i fotografering og redigering i Lightroom Classic og Photoshop. Anne Helene er kåret til Årets Portrettfotograf i Landskonkurransen 2017 og hun fikk gull i portrett i Landskonkurransen 2018. Hennes bilder er bl.a. vist i Kinas nasjonale kunstmuseum i Beijing og i Parlamentet og Museet for moderne kunst i Estland.

Anne Helene Gjelstad

Påmelding

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other