Sony Wildlife Photographer Melissa Schäfer – «En verden av is»

Details
Date:

oktober 21

Time:

04:00 pm - 05:00 pm

Event Category:

Brukerkurs

Click to Register: Click to Register
Organizer

Foto.no

Website: Organizer's Website
Sendes på nett. Foredrag med Sony-fotograf Melissa Schäfer. Velkommen til Foto.no og høstmessen.

Et foredrag om is, liv og fremtid. Fotograf Melissa Schäfer viser unike bilder fra sitt arbeid med natur og dyreliv på Svalbard og deler noen magiske øyeblikk fra nord. Partneren hennes, produsent Fredrik Granath, deltar også.

Fra barndommen i Hamburg, Tyskland, har Melissa sett verden gjennom kameralinsen. Med bakgrunn i kreativ og portrettfotografering har hun alltid hatt et unikt blikk for omgivelsene. En dyp kjærlighet til Arktis og isbjørner samt et sterkt engasjement for naturen og miljøet er grunnlaget for alt arbeidet hennes. I 2020 ga Melissa og hennes partner Fredrik Granath ut boken «Polar Tales» over hele verden på engelsk. Det er en visuell historie om is, liv og fremtid som har blitt hyllet av medier over hele verden. Boken har også blitt utgitt på tysk som «Das Königreich der Eisbären» og svensk som «Bortom isbjörnens rike» som vant «Årets bok» fra World Wildlife Fund. Melissa har også blitt utgitt av The National Geographic, The New York Times, GEO og mange andre.

Melissa jobber med partneren Fredrik Granath, produsent, forfatter og ledende ekspert på feltproduksjon i polarområdene. Siden 2001 har han jobbet rundt Arktis med produksjon av fotografering på sine egne prosjekter, for eksempel bøkene som er utgitt i over 30 land, samt de siste «Polar Tales». Han har også jobbet som produsent og rådgiver for andre film- og fotografiske prosjekter i Arktis, inkludert arbeid for filmstudioer og The National Geographic. Han har samlet en unik kompetanse innen arbeid under de mest ekstreme forholdene og er spesialisert på isbjørner.

Melissa forklarer: “Vi gjør dette arbeidet fordi vi føler at det er viktig. Men også fordi vi elsker livet ute vinterstid blant pakisen og rundt de frosne fjordene. Det er et arbeid som er like mye liv som det er arbeid. Målet vårt er å fange sannheten, og kanskje noe av essensen i det arktiske livet. Vi ønsker å komme under huden, komme nær motivene våre. Når vi klarer det, blir det som er bak og mellom fotografiene viktigere enn bildene selv. Og det skapes en historie, der alle bildene henger sammen, og legger til noe større enn de enkelte bildene. Vi ønsker å få mennesker til å føle, og tror historiefortelling er nøkkelen for å få mennesker til å koble seg til naturen og planeten vår. Fordi du bare kjemper for det du elsker.”

themotherbear.com

instagram.com/melissa_schaefer

butikk.foto.no/fotomesse/program

Smittevern

Foto.no følger de lokale tiltakene i Oslo til enhver tid. Selv om Norge har åpnet opp, er det fint om vi gir hverandre rom og tar hensyn.

Les mer om Råd og regler i Oslo kommune