Utstilling “Prosjekt X”

Details
Start:

oktober 8 - 06:00 pm

End:

oktober 29 - 08:00 pm

Event Category:

Brukerkurs

Click to Register: Click to Register
Organizer

Foto.no

Website: Organizer's Website
Velkommen til fotoutstilling av Thea Einarsson hos foto.no

Fra torsdag 8. oktober til torsdag 29. oktober kan du se Thea Einarssons utstilling “Prosjekt X”

Etter kreative studier og to år som frilanser i Oslo flyttet Thea i 2016 til Australia. Oppholdet varte i 8 måneder og hun reiste helt alene med ett oppdrag om å finne ut hvem hun var som kunstner og hva hennes signatur kunne være. Det ble starten på utstillingen som i dag heter Prosjekt X.

“Tilbake i trygge Oslo kjente jeg at mitt verdensbilde ikke lenger var det samme. Selv om vår hovedstad heldigvis årlig øker i mangfold er Norge fortsatt et nokså blendahvitt land. I tillegg promoteres skjønnhetsidealer som er utilnærmelig for langt over 90% av oss gjennom diverse medier. Sjansen er derfor særdeles høy for at du enten havner i kategorien utilstrekkelig eller blir eksludert på grunnlag av rasisme, seksuell legning, kjønn eller fremmedfrykt.

Som kunstner ser jeg det som mitt ansvar å bidra til integrering og normalisering av det som for enkelte kan virke fremmed. Til og med noe så banalt som fremmedfrykten for ulike hudtoner, hårstruktur eller kroppsfasong. Dermed ble det åpenbart at jeg måtte ut å lete etter modeller på mer utradisjonelle vis. Noen som kunne hjelpe meg å vise det naturlige vakre og unike vi alle er født med og bærer med oss hele livet ved å være nettopp den vi er.

Velkommen!

Om Thea Einarsson

Thea Einarsson (31) jobber som regissør og fotograf. Hun har studert skuespill og film, reist åtte måneder i Australia, opprinnelig fra Larvik, men bor i Oslo.

Med en fot i hver leir; fotografi og film utnytter hun å være en hybrid i bransjen. Thea har sterk tiltro til å kjenne begge sider av et fag uansett hvilken du måtte foretrekke.

Juni 2020. Lanserte kleskolleksjon med print av eget foto + dokumentarserien CLOTHING LINE som tar for seg prosessen fra start til slutt.

August 2020. Thea holder sin debut fotoutstilling SALT hos Pöbel.

August/September 2020. Loosen Art arrangerer gruppeutstillingen HOME i Roma, Italia, hvor et av hennes bilder ble valgt ut.

Oktober 2020. Neste utstilling ved navn Prosjekt X finner sted i galleriet til foto.no i Dronning Eufemias Gate.

SoMe

www.theaeinarsson.com

@theaeinarsson

Linken til den serien er her: www.theaeinarsson.com/documentary

Linken til Prosjekt X er her: https://www.theaeinarsson.com/prosjekt-x-pgm

Retningslinjer for deltagelse på aktiviteter hos Foto.no

Alle skal skal vaske hender før de kommer inn i galleriet/kursrommet. Det er toalett og bad vegg i vegg med kursrommet. Det er også sprit til håndvask inne i kursrommet.

Les FHI forskriftene her:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/